KAS IR KOMBUČA

Kombuča ir dabas perfektais enerģijas dzēriens kas ir pārpilns ar organiskajām skābēm, antioksidantiem, enzīmiem, B grupas vitamīniem un probiotiķiem. Sarunvalodā Latvijā kombuču sauc par tējas sēni, jo kombučas kultūra augot līdzinās sēnei, taču nav īsta sēne. Fermentācijas procesu nodrošina simbiotiska raugu un baktēriju kūltūra, kas sadarbības ceļā baro viena otru. Tieši šī ipašība padara kombuču ļoti īpašu, jo evolūcijas ceļā raugs ar baktēriju ir atraduši veidu kā vienam otru pabarot. Dzēriens satur dzīvus mikroorganismus, jo netiek pasterizēts. Kombuča ir laba alternatīva citiem saldinātajiem dzērieniem jo ir 100% dabīgs un dzīvs produkts. Pateicoties organiskajām skābēm un enzīmiem, kas veidojas brūvēšanas laikā, dzērienam piemīt detoksifikācijas efekts uz ķermeni. Dzērienu ieteicams lietot no rīta 30 min pirms brokastīm un līdz 150 ml. Kombučas dzēriens ir dabīgi dzirkstošs.

GALVENIE VESELĪBAS LABUMI

KOMBUČAS VĒSTURE

Kombučas vēsturi var izsekot līdz 220.gadam p.m.e. Zinātnieki tic, ka tā bija Ķīna, pirmā un mitoloģiskā Qin dinastija, kas aizsāka brūvēt dzērienu un nosauca to par "Dzīvības eliksīru". Japāņu senajos tekstos dzēriens pirmo reizi pieminēts 414. gadā. Imperatoram Inkyo bija gremošanas traucējumi un viņš izsauca dakteri Kombu, kurš iepazīstināja imperatoru ar dzērienu. Daktera vārdā tika nosaukts šis veselības dzēriens.

Dizains un realizācija: Ralfs Miķelsons